ML King groep 8

Excursie aan het strand 12 mei 2017

Wat ontzettend jammer dat de excursie in het water is gevallen! Gelukkig hebben we nog wel even kunnen meten hoe koud het water was met een speciale thermometer. Brrrrr....dat was nog niet heel erg warm...maar 11 graden ongeveer. Ook hebben we bergen zand gemaakt om te kijken of het eb of vloed was.

Maar terug op school was toch wel weer het fijnst! Droge kleren en een stuk warmer. Wel jammer dat juf even vergeten was om droge kleding mee te nemen...brrrrrr.....

 

 

De 'huisdieren' van groep 8

Het viel ons op dat er een nestje bij het raam van groep 8 zat. Het nestje was van een duif die aan het broeden was. Er zaten 2 eieren in het nestje. Om de duif wat rust te geven, heeft juf Renata een vel zwart papier op het raam geplakt.

Eén eitje kwam uit na 3 weken en de andere een paar dagen later. Door juf Eveline wisten we dat het een tortelduif is. We kunnen goed zien hoe de moeder de kleintjes voert. Dit doet zij door eten van haar eigen snavel in de snavels van de kleintjes te stoppen.

Het is erg leuk om ze groter te zien worden!

Nihad, Ilayda, Kaoutar, Chanel en Yasmina

 

Wat vliegt de tijd!

Het is alweer april...wat gaat het schooljaar alweer snel! In de klas zijn we aan het werk om de kinderen goed voor te bereiden voor de eindtoets en hebben ze in de afgelopen weken druk gezocht naar een musical. En dat is weer gelukt! Na wat wikken en wegen kwam er uiteindelijk een musical uit die iedereen erg leuk vond om te gaan doen. Hoe de musical heet houden we nog even geheim...maar dat de kinderen er zin in hebben is overduidelijk.

Op dit moment zijn we de musical aan het lezen en mogen de kinderen 3 rollen opschrijven die ze graag zouden willen spelen. Volgende week gaan de juffen de rollen verdelen. Dat is altijd een hele moeilijke klus!

Om de kinderen al een beetje iets te leren over hoe je op een toneel moet staan, krijgen ze van een docent van het Wereld Kindertheater 2 lessen. Zij zullen ons tot aan de uitvoering op de afscheidsavond blijven ondersteunen.

Zijn jullie ook al zo benieuwd naar hoe de musical gaat worden?

Even ontspannen!

De hele dag zijn wij met de kinderen hard aan het werk, maar soms is het ook wel eens fijn om even tussendoor te ontspannen! Dit doen wij door middel van een Energizer. Dit keer deden wij de Energizer 'Op de foto!'.

De kinderen moesten in 5 minuten tijd aan de hand van de opdrachten die op het bord stonden zo gaan staan, dat fotograaf 'juf' een foto kon maken. Maar het moeilijke hierbij was dat dat ze niet mochten praten! Erg leuk om te was dat Mohamed K. en Nihad meteen de (positieve) leiding namen om iedereen op de goede manier neer te zetten. De andere kinderen deden meteen wat zij moesten doen. Als zij het even niet begrepen, dan deden Mohamed en Nihad het voor om het duidelijk te maken!

Uiteindelijk stond iedereen op de goede manier. We hadden even onze ontspanning gehad om daarna de toets voor geschiedenis te gaan maken!

 

 

Ons advies

Mijn gesprek was heel spannend. Ik hoopte op VMBO-T, maar ik kon ook kader krijgen. Gelukkig kreeg ik VMBO-T en ik heb mij gelijk aangemeld bij Het Schoter. Ik hoop dat ik word aangenomen.

Guillermo

Mijn gesprek was niet zo spannend, want ik wist al wat ik zou krijgen. Ik ga naar het Haarlem College en ik ben heel blij met mijn advies. Ik hoop dat ik veel vrienden krijg op het Haarlem College samen met mijn beste vriend Tom!

Damian

De adviezen (maart 2017)

Wat zijn de afgelopen weken voor de kinderen van groep 8 ontzettend spannend geweest!

In januari kregen de kinderen de Cito-toetsen. De uitslag van de Cito-toets rekenen en begrijpend lezen werden nog gebruikt om hun uiteindelijke advies te bepalen. Over zo'n advies wordt door de juffen altijd heel erg goed en serieus nagedacht. Alle toetsen worden op een rij gezet en er wordt gekeken naar hoe je werkt in de klas en aan de hand daarvan wordt het advies bepaald.

In februari mochten de kinderen samen met hun ouders naar school toe komen en hebben ze hun advies gekregen. Voor sommige kinderen was het geen verrassing en voor anderen een hele aangename verrassing. Helaas was het voor sommige wel een beetje een teleurstelling, omdat ze liever een wat hoger advies hadden gekregen.

Deze maand gaan alle kinderen zich inschrijven en dan krijgen ze te horen of ze op de school van hun eerste keus zijn aangenomen. Dat wordt dus nog even duimen!

Dan worden 18, 19 en 20 april ook nog even spannende dagen, want dan hebben de kinderen de Centrale Eindtoets. Tot die tijd gaan we ontzettend hard werken, zodat ze goed zijn voorbereid om deze toets te maken.

Daarna blijven we natuurlijk doorwerken, maar is er ook tijd voor het leukste deel van groep 8. De musical....de kinderen zijn al druk aan het uitzoeken welke zij leuk zouden vinden om met de klas te gaan doen. Ze hebben er in ieder geval al erg veel zin in!!!!

 

Pizza bakken (18-11-2016)

De kinderen van groep 8 hebben de afgelopen weken door middel van het laten zien van goed gedrag 140 bandjes bij elkaar gespaard. Dat aantal hadden zij zelf bepaald. Zij kregen bijvoorbeeld een bandje als zij meteen na de uitleg aan het werk gingen, netjes opruimden of meteen in de rij kwamen staan als de bel ging. De beloning die zij ervoor hadden bedacht met elkaar was wel een hele lekkere! Ze wilden pizzaatjes bakken!

Natuurlijk wilde juf eerst weten wat zij graag op hun pizza wilden. Dat was een hele lijst! Tomatensaus, champignons, paprika, pesto, kaas, salami en zelfs tonijn! De kinderen hebben alles zelf in kleine stukjes gesneden. Iedereen kreeg een plak bladerdeeg en je mocht daarna zelf gaan beleggen met hetgeen je lekker vond. Sommige kinderen gingen alleen voor saus en kaas en sommige deden echt alles op hun pizza!

Daarna gingen de pizza de oven in. Als je wilde kon je er nog knoflooksaus opdoen..... en dan smullen maar! Dat was nog eens een smakelijke beloning!

pizza-bakken-1pizza-bakken-3

pizza-bakken-4pizza-bakken-5

 

NIO-week

Deze week had groep 8 de NIO. De klas werd in tweeën gesplitst. Wij waren als eerst maandag aan de beurt. Eerst dachten we dat het moeilijk zou zijn, maar het viel wel mee. Als je het blaadje krijgt, lijkt het ingewikkeld. Maar zodra je de uitleg krijgt, begrijp je het. Je moet niet stressen over de tijd, want je hoeft het niet af te krijgen.

We kregen per onderdeel 5 tot 10 minuten, behalve bij rekenen. Daar kregen we 15 minuten. De NIO duurde bij ons ongeveer 2 en een half uur. We kregen daarna 10 minuten pauze, omdat we lang stil zaten. Donderdag had de andere helft van de klas de NIO. Wij waren het eerste uur bij gym. Het was leuk en rustig. We hebben door de NIO wel een beetje een rommelige week gehad, omdat het anders was dan anders.

Tips voor de NIO:

  • De nacht ervoor goed slapen.
  • Niet stressen voor de toets, want je kan er niet voor leren.
  • Voor schooltijd goed ontbijten.

Suheda, Taharat en Gehad


De leesmarathon (12-10-2016)

Op woensdagmiddag kon je in de gymzaal van de kleuters een speld horen vallen. Alle kinderen die mee wilden doen met de leesmarathon hadden zich met een dekentje of een kussentje geïnstalleerd om zo lang mogelijk achter elkaar door te lezen in hun favoriete leesboek. Ondertussen hielden de juffen toezicht of er ook daadwerkelijk werd gelezen! En als je werd betrapt op niet lezen dan werd je afgetikt en moest je terug naar de klas.

Uiteindelijk bleef er een aantal echte boekenwurmen over die de hele leesmarathon alleen maar hebben gelezen. Goed gedaan!


Kamp

Via deze weg willen we de leerlingen van groep 8 bedanken voor een ontzettend leuk en gezellig kamp!

img_7022img_7143


Wij zijn juf Renata en juf Eveline.

Wij geven al een paar jaar met heel veel plezier les aan groep 8!

Wij vinden het zo leuk om aan groep 8 les te geven, omdat het een heel bijzonder jaar is. Het is het allerlaatste jaar dat de kinderen bij ons op school zitten!

Aan het begin van het schooljaar gaan wij altijd op kamp. We doen dan allemaal hele leuke dingen, zoals spellen, speurtochten, zwemmen en een dropping. Het is heel erg leuk, ondanks de korte nachten ;-)

In de maanden daarna werken wij hard, want het is onze taak om de kinderen van groep 8 voor te bereiden op de middelbare school. In februari, na de laatste cito-toetsen, geven wij de kinderen een advies voor de middelbare school. Altijd een spannende tijd!

Daarna kiezen de kinderen een musical uit. In de laatste maanden oefenen we de teksten, de liedjes en dansjes. Op de afscheidsavond mogen de ouders komen kijken naar de musical.

Helaas gaan onze kinderen na de zomervakantie allemaal naar de middelbare school. Gelukkig komen sommige kinderen nog wel eens langs om te laten weten hoe het met ze gaat!


 

menu