ML King groep 7

Verkeersexamen 15 mei 2017

Wat hadden de kinderen van groep 7 vandaag een mazzel! Verkeersexamen met een heerlijk zonnetje!

Met toch wel een aantal zenuwachtige kinderen gingen we op de fiets naar het Drilsmaplein toe. Daar kregen de kinderen de uitleg wat ze tijdens het verkeersexamen moesten doen. Ze moesten natuurlijk heel goed opletten en hun vinger uitsteken. Daarbij moesten ze ook nog eens goed op de verkeersborden kijken. Onderweg stonden er allerlei spionnen van het verkeersexamen om stiekem te kijken of ze het wel goed deden. Als je iets deed wat niet hoort in het verkeer, dan kreeg je een strafpunt. Je mag in totaal niet meer dan 6 strafpunten halen, want anders ben je gezakt.

Nu is het dus afwachten wanneer de uitslag van het verkeersexamen binnenkomt! Spannend!

 

 

[caption id="attachment_993" align="alignnone" width="300"] Groep 6 2015-2016 bezoekt het Teylermuseum[/caption]

[caption id="attachment_1207" align="alignnone" width="225"] Techniekdag
Mei 2017[/caption]

[caption id="attachment_1189" align="alignnone" width="225"] Bezoek aan het ABC voor de architectuur.
Mei 2017[/caption]

[caption id="attachment_1185" align="alignnone" width="300"] bezoek aan het Teylermuseum mei 2017[/caption]

[caption id="attachment_1176" align="alignnone" width="225"] Voorjaarsontbijt groep 7 2017[/caption]

 

Verkeersexamen groep 7

Donderdag 6 april is het schriftelijk verkeersexamen in de klas

 • Daarvoor oefenen wij in de Jeugdverkeerskrant.
 • Er komt 4X iemand van Veilig Verkeer een gastles geven.
 • Kinderen kunnen daarvoor verkeersborden oefenen m.b.v. de gratis App Bordentrainer op een smartphone. Het gaat bij die borden en bij de verkeersregels vooral om alles wat voor voetgangers en fietsers geldt.
 • Kinderen kunnen verkeersexamens oefenen op www.examen.vvn.nl

Maandag 15 mei is het praktisch verkeersexamen op het Drilsmaplein.

 • Daarvoor hebben kinderen een fiets nodig. Die moet aan bepaalde eisen voldoen.
 • De te fietsen route wordt aangegeven door verkeersborden. Kinderen moeten die dus kennen.
 • Kinderen moeten kunnen fietsen en tegelijkertijd op het verkeer letten. Het is raadzaam dat te oefenen. Dat wordt niet op school gedaan.

22 maart gaan de vader van Aswin en de vader van Michaela de fietsen keuren.

De fiets die gekeurd wordt, moet dezelfde zijn als waarop het examen gedaan gaat worden. Als de fiets niet aan de eisen voldoet kan er niet mee gedaan worden. De in goede staat van onderhoud verkerende fiets moet hebben:

 •   Een goedgekeurde rode achterreflector
 •   Stroeve trappers met gele reflectoren
 •   Een goed werkende bel
 •   Een stuur dat goed vast zit
 •   Vastzittende handvatten
 •   Goed werkende remmen
 •   Witte of gele reflectoren aan wielen of banden
 •   Goed werkend verlichting  die vast zit aan de fiets

Een en ander heeft vooral de bedoeling de veiligheid van en voor uw kind zo groot mogelijk te maken. ( NB Sommige dure trendy fietsen voldoen niet aan de eisen.)

 

Welkom op de groepspagina van groep 7.

Op de bovenste etage in de school, helemaal links in de hoek, vindt u groep 7. Als u het niet zo goed kunt vinden, gaat u maar op het geluid af, groep 7 is een gezellig stel. Op maandag staat juf Eveline voor de klas en op dinsdag t/m vrijdag is daar meester Reinier.

Groep 7 is een belangrijk jaar voor de leerlingen. Aan het eind van het schooljaar ontvangen de kinderen al een voorlopig advies voor de middelbare school, dat met name gebaseerd wordt op de vaardigheden voor rekenen, begrijpend lezen en (huis)werkhouding. Een goed advies sluit aan bij de mogelijkheden van het kind, zodat hierdoor het plezier in leren  behouden blijft.

Er wordt nog veel nieuwe en pittige leerstof aangeboden. Met rekenen komen de getallen boven het miljoen aan bod. Maar vooral moeilijk  zijn  sommen met breuken,  met  procenten, en met het metriek stelsel.  Bij  taal/lezen is er aandacht voor zinsontleding, begrijpend lezen, woordenschat en behoort  werkwoordspelling voor het eerst tot de CITO toetsen.

In april staat het schriftelijk en het praktisch verkeersexamen op het programma. Bij aardrijkskunde gaan we het vooral hebben over Europa. Daarbij gaan we voor het eerst IPads gebruiken. Groep 7 krijgt ook voor het eerst Engels.

Loop na schooltijd gerust even de klas binnen. U kunt samen met een leerling het werk bekijken. Ook kunt u dan, na een afspraak,  even rustig met de leerkracht praten.

menu