ML King groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6.

Dit jaar krijgen jullie les van juf Jacqueline. Ze werkt van maandag tot en met donderdag. Juf Jacqueline vindt het leuk om in haar vrije tijd te wandelen, te reizen, te lezen én films te kijken.

Groep 6 zit er echt een beetje  tussen in. Soms horen we bij de bovenbouw, maar soms ook niet. We gaan  verder met waar we in groep 5 gebleven waren. Alleen wordt alles weer een stapje moeilijker. We krijgen te maken met breuken, de geschiedenisperiode van heel lang geleden tot 1500, ontleden en de spelling van werkwoorden. De tafels blijven heel belangrijk en we krijgen in groep 6 weer wat meer huiswerk. Gelukkig houden we ook tijd over leuke dingen.


 

GROEP ZES WENST IEDEREEN FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GELUKKIG 2018 


De eerste weken van groep zes!

De eerste weken van groep zes zitten er op. Er is hard gewerkt en de eerste toetsjes zijn gemaakt. De kennismakingsgesprekken waren plezierig.

We hebben met een lied afscheid genomen van juf Brenda. De Kinderboekenweek was gruwelijk eng en het begin van een lampion is gemaakt.

En nu ........iedereen een hele fijne herfstvakantie gewenst.

 

 

Bezoek aan het Corrie ten Boom museum in Haarlem.

Op maandag 29 januari is groep 6 naar het Corrie ten Boomhuis geweest. Het Corrie ten Boomhuis bevindt zich in de Barteljorisstraat.

Na een pittige wandeling kregen de leerlingen een rondleiding door het huis. Een deel is nog ingericht in de stijl van 'toen'. De kinderen konden familiefoto's, voorwerpen en de 'schuilplaats' uit de Tweede Wereldoorlog bekijken.

Ook kregen de kinderen limonade en een koekje aangeboden. Kijk voor de foto's van deze leerzame ochtend hieronder.

 

 

 

menu