ML King groep 6

       

De eerste weken van groep zes!

De eerste weken van groep zes zitten er op. Er is hard gewerkt en de eerste toetsjes zijn gemaakt. De kennismakingsgesprekken waren plezierig.

We hebben met een lied afscheid genomen van juf Brenda. De Kinderboekenweek was gruwelijk eng en het begin van een lampion is gemaakt. Hierboven zie je de foto's.

En nu ........iedereen een hele fijne herfstvakantie gewenst.

 

 

Een bezoek aan Naturalis

Woensdag 10 mei zijn de kinderen van groep zes naar Naturalis geweest om de tentoonstelling 'T-rex in Town' te bekijken. En niet alleen bekijken.... ze hebben ook een aantal workshops gevolgd. Ze hebben ontzettend hun best gedaan. Kortom: een groot succes. Mede dankzij de ouders die meegegaan zijn. Bedankt!!

 

Een impressie van het lentefeest

 

Zo maar een maandagochtend.

Groep 6 is aan het rekenen en wel zelfstandig. Blokje en stoplicht op rood? Je mag niks zeggen. Stoplicht op groen en blokje op groen? Je mag elkaar zachtjes helpen. Een vraagteken op je blokje? Juf komt je helpen.

         

En er is voor groep 6 niet alleen inspanning, maar ook ontspanning! Lekker gymmen. Zorg dat je niet afgegooid wordt, anders zit je op de bank!

        

Sinterklaasfeest

Groep 6 heeft hele mooie surprises voor elkaar gemaakt. Wij hebben een hele gezellig ochtend met allemaal mooie cadeaus. Dank jullie wel!

naamloos

 

De eerste zeven weken

img_0804     

De afgelopen zeven weken heeft groep 6 hard gewerkt. Met rekenen hebben we geleerd hoe wij cijferend moeten optellen en aftrekken. Met taal zijn de bijvoeglijke naamwoorden én de trappen van vergelijking aan bod gekomen. De mappen worden wekelijks meegenomen om huiswerk te leren of te maken. De eerste topotoets 'Groningen' is al geleerd.

Voor de Kinderboekenweek zijn er mooie opa's en oma's geknutseld en hebben de kinderen hun opa of oma geïnterviewd over hoe het er vroeger op school aan toe ging

De leesmarathon was een succes. Kussentjes, dekentjes en boeken werden meegesleept om maar zo lang mogelijk te blijven lezen, wat er ook gebeurde. Zelfs een juf die een dansje ging doen op de muziek van Justin Bieber kon de kinderen niet van het lezen afhouden.

De samenstelling van de klas is een klein beetje veranderd. Noa en Amelia zijn er bij gekomen en dat vinden we erg gezellig.

Nu gaat groep 6 lekker vakantie houden!! Ik zie jullie weer terug op woensdag 26 oktober.

Welkom op de groepspagina van groep 6.

Dit jaar krijgen jullie les van juf Jacqueline. Ze werkt van maandag tot en met donderdag. Juf Jacqueline vindt het leuk om in haar vrije tijd te wandelen, te reizen, te lezen én films te kijken.

Groep 6 zit er echt een beetje  tussen in. Soms horen we bij de bovenbouw, maar soms ook niet. We gaan  verder met waar we in groep 5 gebleven waren. Alleen wordt alles weer een stapje moeilijker. We krijgen te maken met breuken, de geschiedenisperiode van heel lang geleden tot 1500, ontleden en de spelling van werkwoorden. De tafels blijven heel belangrijk en we krijgen in groep 6 weer wat meer huiswerk. Gelukkig houden we ook tijd over leuke dingen.

 

menu