ML King groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5!

In deze groep zitten in totaal 21 kinderen. De leerkrachten is:

  • Timothy Harrison

We gaan in groep 5 aan de slag met aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, biologie en natuurlijk taal en spelling. Bij rekenen gaan we sommen tot de 1000 leren en werken met kilometers, liters, geld en de tafels tot en met 10.

Daarnaast zal er dit jaar meer zelfstandigheid worden gevraagd aan de kinderen. Dat wordt gedaan door middel van het werken met een weektaak, vaste klusjes te hebben in de klas en voor het eerst huiswerk te gaan maken. Met name het laatste zal voor de kinderen een nieuwe ervaring zijn, omdat er dus geregeld thuis geoefend moet worden.

Als u thuis graag extra wilt oefenen met uw kind, zou ik u willen adviseren om gebruik te maken van bijvoorbeeld Ambrasoft, Gynzy Kids of bijvoorbeeld Nieuwsbegrip. Natuurlijk is het ook nog belangrijk om gewoon een regulier boek te lezen thuis!

We gaan er samen een leuk en leerzaam jaar van maken!

____________________________________________________________________

Inmiddels is de kerstvakantie alweer bijna 2 weken voorbij en zijn wij erg goed bezig om ons voor te bereiden op de aankomende Cito's. Maar om toch nog even in de kerstsferen te blijven, hieronder een kleine impressie van onze Kerst/Sinterklaas periode:

                     

Na veel gezelligheid en vreugde, is het tijd om weer flink aan de bak te gaan voor onze CITO's. Voor ons staan de volgende CITO's op het programma:

  • Rekenen
  • Spelling
  • Begrijpend lezen
  • Woordenschat
  • AVI
  • DMT

Voor zowel de kinderen als de leerkracht zal het een drukke periode worden. Maar naast het maken van veel toetsen, staan er ook andere zaken op het programma. Zo gaan wij ons bezig houden met het Teylers project, een bezoekje aan de bieb en natuurlijk verschillende activiteiten in de klas.

____________________________________________________________________

 

menu