Groep 5B

Het is nu alweer bijna kerstvakantie en groep 5b kan terugkijken op een mooie periode. In de eerste plaats hebben de kinderen gesport bij Kenamju en afgelopen maandag hebben we meegedaan met de Ajaxclinic. Elk kind kreeg een Ajaxbidon en voor elke klas was er een Ajaxbal!

En natuurlijk hebben we Sinterklaas gevierd met een spelletjescircuit en de kinderen mochten zelf een cadeautjes kiezen uit de schatkamer van Sint Nicolaas. Nu is Kerst aan de beurt: we hebben kerststukjes en kerstkaarten gemaakt.

Ondertussen gaat het leren door. Met taal hebben de kinderen geleerd wat open en gesloten vragen zijn. Met rekenen zijn ze druk bezig deelsommen met een rest te maken. Geschiedenis ging over de Grieken en de Romeinen. En elk kind weet wat een 'kilowoord' is.

Nu even lekker uitrusten want vrijdag begint de kerstvakantie! Ik wens iedereen alvast een gelukkig en gezond 2019.

 

Welkom op de webpagina van groep 5b.

Het is bijna herfstvakantie. Groep 5b heeft de afgelopen weken hard gewerkt. Nieuw voor deze groep zijn de vakken: geschiedenis, aardrijkskunde én topografie. Ook zijn de eerste toetsen gemaakt en...…..heel knap, de hele groep had een voldoende voor de woordenschattoets met het thema 'ziekenhuis'.

In het kader van de Kinderboekenweek doet groep 5 voor het eerst  mee met de leesmarathon en dat is best spannend! Er zijn prachtige reuzen geschilderd naar aanleiding van het boek De GVR van Roald Dahl. Verder hebben de kinderen gedichtjes en tekeningen gemaakt rond het kinderboekthema 'vriendschap'. Tenslotte is juf Laura in de klas geweest om te vertellen hoe je een boekpresentatie houdt.

Kortom: groep 5b is goed bezig!

 

menu