ML King groep 5

Welkom op de groepspagina van groep 5!

In deze groep zitten 22 kinderen. Ik ben Sammy van Hazebroek en ben 5 dagen in de week de juf van de groep. Op Maandag en dinsdag hebben we ontzettend veel geluk. Dan hebben we een meester in de klas. Hij heet Jay en loopt stage bij ons voor zijn studie.

We gaan in groep 5 aan de slag met aardrijkskunde, topografie, geschiedenis, biologie en natuurlijk taal en spelling. Bij rekenen gaan we sommen tot de 1000 leren en werken met kilometers, liters, geld en de tafels tot en met 10.

We gaan er samen een leuk en leerzaam jaar van maken!

Vandaag (24/3) hadden wij hulp in de klas van 3 kanjers uit groep 6.

We hebben wat verhalen geschreven rond de verkiezing tijd

Angel, de baas van de ML Kingschool,

De verkiezingen zijn weer begonnen. Ik heb gewonnen, omdat ik koos voor beter onderwijs. En in de school komen meer klassen. Er komen steeds meer kinderen. Hoe meer kinderen, hoe meer ouders die zich inzetten voor de school. En dus beter onderwijs. En alle kinderen van de hele wereld gaan naar school in een klas.

De baas van Marokko,

Hoi ik ben Bilal en ik ben de baas van Marokko. Ik ben de baas omdat ik de verkiezingen had gewonnen. Ik had 40 zetels. Dat waren de meeste zetels. Ik ga als baas meer buiten spelen en meer verblijven voor vluchtelingen regelen. En geen ruzie in het land en meer geld voor arme mensen. Ik hoop dat het nu een leuker land wordt. Bilal

De nieuwe baas van Italië,

Ik ben Giada en ik ben de nieuwe baas van Italië. Ik ben gekozen tot baas van Italië omdat mensen uit andere landen in Italië mogen komen. Ik wil beter onderwijs hebben voor mensen. Mijn partij heet: IWVI dat betekent Italië Weer Van Iedereen. De mensen moesten allemaal stemmen. Ik had de meeste stemmen! Met wat ik wil, hoop ik Italië nog beter te maken.

Sifaye de baas van Afrika,

De verkiezingen zijn begonnen en ik had gewonnen. Ik had de beste plannen. Ik ga betere waterleidingen en wc's aanleggen. Ik zorg er voor dat iedereen genoeg geld heeft en als het geld op is, kan je naar de voedselbank en daar krijg je ook weer geld. En ik zorg voor geen oorlog meer.

Ilayda de nieuwe baas van Turkije,

Ik maak Turkije groter, mooier en sterker. Turkije wordt het beste en sterkste land. Ik, Ilayda ben gekozen, ik ben de baas van Turkije. Ik maak de mooiste huizen goedkoper. En Turkije wordt het grootste land ooit. Groter dan China of Engeland. Dus kies voor Ilayda!

Azra de nieuwe baas van de ML Kingschool,

Ik ben Azra, de nieuwe baas. Ik wil dat er heel veel speelpleinen worden gemaakt. Dat iedereen kan spelen. En dat de kinderen meer vakantie krijgen. De kinderen gaan heel veel nieuwe dingen leren. En dat ze tot 3 uur op school blijven. Boven op het dak komt een zwembad. We krijgen langere pauzes. Er wordt niet meer gepest. Er komen leuke activiteiten en de juffen zijn lief.

Een nieuwe koningin,

Er is in de tweede kamer een vergadering gehouden. Maar er heeft er één gewonnen. En dat is Dedy! Ze had de meeste stemmen. Dus is zij de nieuwe koningin. Haar plan was een luxere school en een zwembad op het dak en een limousine die de kinderen naar huis brengt en een ijscoman die de kinderen gratis ijs geeft. En beter speciaal onderwijs. En meer voetbalvelden en meer speeltuinen en meer scholen. Bomen moeten niet meer omgekapt worden in het bos en in het oerwoud. Daarom gingen de mensen op mij stemmen.

Rinon de baas van Nederland,

De verkiezingen zijn gisteren geweest. Ik ben gekozen als baas van Nederland. Dit is wat ik heb veranderd! De pauzes duren langer op school. Alles wordt goedkoper. Meer verblijven voor vluchtelingen. 3 euro per dag voor de arme mensen. Alleen op dinsdag naar school. Minder schelden. Meer pretparken. Nederland wordt beter!

 

Bioscoop

De laatste dag voor de voorjaarsvakantie was het groep 5 nog net gelukt om genoeg bandjes te verdienen voor de beloning: 'bioscoopje houden in de klas'. We hebben met zijn alle lekker gekeken. We hadden kussentjes, dekens en knuffels mee. Het was een gezellige boel!

Ipads

Berkan, Bilal, Giada, Sifaye, Ilayda en Inssaf hebben samen een serie gemaakt over pokémon kaarten. Als je op onderstaande link klikt, kan je onze sterren zien schitteren.

presentatie-inssaf-kopie

Sinterklaas

We hebben Sinterklaas gevierd in groep 5. Het begon allemaal met het bakken van pepernoten. We hadden een zakje mooi versierd en hier konden ze in. Op de grote dag zelf zijn we naar de pietendisco geweest. We hebben het cadeautjes spel gespeeld. Van marsepein een piet of Sint gemaakt. Het was een leuke dag, Dedy.

5 1 2 3 4

Lampion

We zijn naar het techniek lokaal geweest voor het maken van onze lampion. We zijn druk bezig geweest met blikken, hamers, spijkers en graffiti.

lampion1 lampion-2

Rekencircuit

Bij rekenen hebben we het de afgelopen tijd druk gehad met de tafels, klokkijken en meten met liters en kilo's. We hebben vlaflip gemaakt in de juiste verhouding, geknoeid met liters water en een digibord race gehouden met de Ipads.

rek1 rek2 rek3

 

Halloween

Afgelopen maandag was het Halloween en zijn wij ontzettend verwend door onze Sifaye! Sifaye heeft bijna het hele weekend met haar moeder in de keuken gestaan om voor de hele klas lekkers te bakken en te knutselen. Iedereen heeft er lekker van gesmikkeld.

halloween2 halloween1

 

KBW

We zijn al druk bezig geweest met de Kinderboekenweek in de klas. Het thema is: 'Voor altijd jong'. Juf Jacqueline en juf Astrid zijn een keer voor komen lezen en donderdag krijgen we nog een keer bezoek in de klas. We hebben verhalen geschreven over ons leven als we ongeveer 60 jaar oud zijn. Ook zijn we ouderwets kinderspeelgoed gaan maken. Komen jullie onze verhalen lezen vrijdag bij de kijkmiddag? We hebben knikkerbanen gemaakt en die kunnen vrijdag ook getest worden!

img_6102 img_6088 img_6089

fullsizerenderimg_6185

____________________________________________________________________

 

 

 

 

menu