ML King – Groep 4 B

Welkom op de groepspagina van groep 4B

Wij zijn juf Eveline Metselaar en juf Karin de Ridder. Wij geven het aankomende schooljaar met veel plezier les aan de 18 kinderen van groep 4B. Op maandag, donderdag en vrijdag staat juf Eveline voor de groep en op dinsdag en woensdag juf Karin. Het is voor het eerst dat wij samen een groep draaien.

Even voorstellen:

Mijn naam is Eveline Metselaar en ik ben 36 jaar oud. Ik woon in Hoofddorp met mijn vriend en twee dochters. Met onze 2 katten en 2 konijnen is het altijd een gezellige boel. Ik houd heel erg van lezen en uiteten gaan. Daarnaast sta ik zelf ook graag in de keuken. Ik werk nu al 15 jaar met heel veel plezier op de Martin Luther Kingschool. Hiervoor heb ik 7 jaar lesgegeven aan groep 8.

Mijn naam is Karin de Ridder en ik ben 57 jaar oud. Ik woon in Haarlem met mijn man Jan. Mijn 'grote' kinderen zijn het huis al uit. Ik ben dol op kopjes koffie drinken met mijn vriendinnen, naar films in de Filmschuur gaan én ik houd ook reuze van weekendjes weg. Ik werk al 14 jaar op de Martin Luther Kingschool. Ik ben nu over naar groep 4, nadat ik heel veel jaren voor groep 3 heb gestaan.

Wij hebben er reuze veel zin in om de kinderen van groep 4 een leuk en leerzaam schooljaar te geven!!!

_________________________________________________________________________

Vlinders in onze buik! (21-06-2018)

NEE! Geen vlinders in onze buik , maar wel in onze klas! Nou ja vlinders.....er kruipen op dit moment een heleboel rupsen in een bak die heerlijk van de bloemkoolblaadjes smullen. Er zijn al een paar rupsen een pop geworden. De kinderen vinden het enorm spannend wanneer er een vlinder uit zal komen!

Via de poster kunnen ze goed het hele proces in de gaten houden.

_________________________________________________________________________

Een heerlijke dag aan het strand en een beetje cultuur snuiven! (25-05-2018)

Vandaag gingen de kinderen van groep 4B naar het Juttersmu-zee-um in Zandvoort. We gingen er met de stadsbus naar toe en dat was al een feestje. (Alhoewel..... we moesten wel even rennen om de bus te halen ;-)) Toen we aankwamen in Zandvoort zijn we naar het strand gelopen en hebben we daar heerlijk ons 10-uurtje gegeten en natuurlijk al even met onze tenen het zeewater gevoeld.

Daarna kregen we een hele leuke rondleiding in het Jutters-mu-zee-um. Wat was het leuk dat sommige kinderen al zoveel zelf wisten te vertellen! De mooie schelpen en zelfs een baksteen met pokken die de kinderen al hadden gevonden, mochten op een speciale tafel liggen in het museum. We hebben een hoop geleerd over jutten.

Na het museumbezoek hebben wij nog heerlijk genoten van het zonnetje op het strand. De kinderen hebben dammen gebouwd en kuilen gegraven, in de golven gesprongen (sorry papa's en mama's voor de natte kleren ;-)) en heeeeeeeellllllll veeeeeeellllllll schelpen en mooie stenen gevonden.

Daarna kregen wij een lekker ijsje van een mama. In de bus terug hebben we nog gezellig met elkaar gekletst  en sommige kinderen hadden toch wel een beetje slaap ;-)

Bedankt lieve mama's voor jullie hulp vandaag! Het was echt een topdag!

_________________________________________________________________________

Wat een dubbelle mazzel....!!! (16-03-2018)

Op deze dag hadden de kinderen van groep 4B wel ontzettend veel mazzel!!! Zij hadden door middel van het laten zien van goed gedrag en daarmee het behalen van 100 bandjes weer een nieuwe beloning verdiend. Zij hadden gekozen voor bingo. Alle kinderen zaten in spanning of zij wel bingo zouden halen. Gelukkig had iedereen uiteindelijk 'BINGO' (zo hard zeiden ze het ;-) ) en mochten ze een prijsje en een snoepje uitkiezen.

Maar het was vandaag ook Nationale pannenkoekendag!!! De moeder van Celine was zo lief om voor de hele klas pannenkoeken te bakken. Wat waren ze lekker...de kinderen hebben heerlijk zitten smullen!!!

Echt dubbel mazzel dus!

_________________________________________________________________________

Naar de voorstelling 'De kleine zeemeermin' (05-02-2018)

In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem! Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook een mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken....

Dit was de voorstelling in de Stadsschouwburg waar de groepen 3 en 4 vandaag naar toe zijn geweest en wat hebben de kinderen genoten! Op het puntje van hun stoel hebben de kinderen ademloos gekeken naar het prachtige decor en geluisterd naar hoe mooi er werd gezongen. De zeeheks was voor sommige kinderen best een beetje eng, maar de grappige stekelvis maakte ze daarna gelukkig weer aan het lachen!!!

Gelukkig kwam het aan het eind van het verhaal het weer helemaal goed met de zeemeermin. Dit kwam omdat de prins haar een kus gaf. En hoe de kinderen dat vonden? .... Dat kunt u maar beter zelf aan ze vragen ;-)

_________________________________________________________________________

En toen was het alweer 2018!

Wat zijn de eerste maanden voorbijgevlogen en nu is het alweer 2018! De eerste 2 weken na de vakantie hebben we in groep 4 heel veel herhaald van hetgeen wij al allemaal hebben geleerd. Maar er komt natuurlijk ook heel veel nieuws aan om te leren.

Zo zijn wij al begonnen met de tafels. We beginnen natuurlijk een beetje makkelijk met de tafel van 0 en 1. En ik weet dat sommigen nu denken...de tafel van 0????? De kinderen kunnen u vertellen waarom het zo handig is om ook de tafel van 0 te weten (want elk getal keer 0 is natuurlijk altijd 0 :-) )

De woorden die de kinderen leren bij spelling worden ook al steeds een beetje moeilijker. Ze leren nu samengestelde woorden (tuinhek, dakpan), langermaakwoorden (kast, bord) en woorden met een voorvoegsel (behang, verlies, geluk). Soms is dat best lastig, maar met de nieuwe methode STAAL is het erg leuk om het te leren. De kinderen moeten af en toe erg lachen om de leuke filmpjes die erbij horen.

En heeft u misschien al iets gehoord over het project van het Teylers museum waar wij weer aan meedoen dit jaar? De kinderen moeten in twee- of drietallen een fantasiebeest maken. Hun kunstwerkjes komen uiteindelijk in het museum te hangen, waar u ze kunt gaan bewonderen!


Een drukke, maar spannende periode

Er komt weer een drukke, maar spannende periode aan voor groep 4! De afgelopen 2 weken zijn wij druk bezig geweest met het maken van een lampion. Natuurlijk gaan we ook langs een paar klassen om hem te laten zien, te zingen en een snoepje op te halen. Stiekem zijn de kinderen ook al wel een beetje zenuwachtig aan het worden voor de Sint die binnenkort weer in ons land is.

Tussen al deze spannende dingen door leren ze natuurlijk ook nog een heleboel. Met rekenen zijn we nu op de getallenlijn aan het springen met sprongen van 10, 5 en 1. Erbij gaat al heel erg goed, maar eraf vinden sommige kinderen nog wel wat lastig! Veel oefenen dus! En heeft uw kind al verteld dat we groepjes van 10 aan het maken zijn (dat is al een beetje het begin van de tafels)?

Met taal hebben de kinderen veel nieuwe woorden geleerd, een denkgesprek gevoerd en geleerd hoe je een brief aan iemand kan schrijven. En omdat wij willen dat ze zo min mogelijk spelfouten maken, leren wij ze een heleboel nieuwe spellingregels. Ze hebben de regel van het plankwoord en van de eer-, oor-, eur-woorden geleerd.

Verder blijven ze met hun goede gedrag maar bandjes verdienen! De volgende beloning is dat wij met de hele klas een film gaan kijken. Er hoeven gelukkig nog maar een paar bandjes gespaard te worden!


Wat hebben we alweer veel geleerd!

We zijn alweer ruim twee weken aan het werk na de zomervakantie en wat hebben de kinderen van groep 4 alweer een hoop geleerd!

Wij werken dit jaar voor het eerst met de nieuwe taal- en spellingmethode STAAL en dat vinden de kinderen ontzettend leuk! We hebben de afgelopen twee weken al vaak geluisterd naar de ei-rap en erg gelachen om de leuke 'staalmannetjes' die een nieuwe spellingcategorie uitleggen. Misschien hebben sommige papa's, mama's, opa's, oma's en iedereen die het maar horen wilde al gehoord van het hakwoord en het zingwoord. Bij elke categorie hoort ook een gebaar, zodat de kinderen de spellingregel beter kunnen onthouden. Vraag het uw kind maar eens, want ze kunnen het heel goed voordoen!

 

 

menu