ML King – Groep 4 B

Welkom op de groepspagina van groep 4B

Wij zijn juf Eveline Metselaar en juf Karin de Ridder. Wij geven het aankomende schooljaar met veel plezier les aan de 18 kinderen van groep 4B. Op maandag, donderdag en vrijdag staat juf Eveline voor de groep en op dinsdag en woensdag juf Karin. Het is voor het eerst dat wij samen een groep draaien.

Even voorstellen:

Mijn naam is Eveline Metselaar en ik ben 36 jaar oud. Ik woon in Hoofddorp met mijn vriend en twee dochters. Met onze 2 katten en 2 konijnen is het altijd een gezellige boel. Ik houd heel erg van lezen en uiteten gaan. Daarnaast sta ik zelf ook graag in de keuken. Ik werk nu al 15 jaar met heel veel plezier op de Martin Luther Kingschool. Hiervoor heb ik 7 jaar lesgegeven aan groep 8.

Mijn naam is Karin de Ridder en ik ben 57 jaar oud. Ik woon in Haarlem met mijn man Jan. Mijn 'grote' kinderen zijn het huis al uit. Ik ben dol op kopjes koffie drinken met mijn vriendinnen, naar films in de Filmschuur gaan én ik houd ook reuze van weekendjes weg. Ik werk al 14 jaar op de Martin Luther Kingschool. Ik ben nu over naar groep 4, nadat ik heel veel jaren voor groep 3 heb gestaan.

Wij hebben er reuze veel zin in om de kinderen van groep 4 een leuk en leerzaam schooljaar te geven!!!

_________________________________________________________________________

Naar de voorstelling 'De kleine zeemeermin' (05-02-2018)

In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem! Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook een mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken....

Dit was de voorstelling in de Stadsschouwburg waar de groepen 3 en 4 vandaag naar toe zijn geweest en wat hebben de kinderen genoten! Op het puntje van hun stoel hebben de kinderen ademloos gekeken naar het prachtige decor en geluisterd naar hoe mooi er werd gezongen. De zeeheks was voor sommige kinderen best een beetje eng, maar de grappige stekelvis maakte ze daarna gelukkig weer aan het lachen!!!

Gelukkig kwam het aan het eind van het verhaal het weer helemaal goed met de zeemeermin. Dit kwam omdat de prins haar een kus gaf. En hoe de kinderen dat vonden? .... Dat kunt u maar beter zelf aan ze vragen ;-)

_________________________________________________________________________

En toen was het alweer 2018!

Wat zijn de eerste maanden voorbijgevlogen en nu is het alweer 2018! De eerste 2 weken na de vakantie hebben we in groep 4 heel veel herhaald van hetgeen wij al allemaal hebben geleerd. Maar er komt natuurlijk ook heel veel nieuws aan om te leren.

Zo zijn wij al begonnen met de tafels. We beginnen natuurlijk een beetje makkelijk met de tafel van 0 en 1. En ik weet dat sommigen nu denken...de tafel van 0????? De kinderen kunnen u vertellen waarom het zo handig is om ook de tafel van 0 te weten (want elk getal keer 0 is natuurlijk altijd 0 :-) )

De woorden die de kinderen leren bij spelling worden ook al steeds een beetje moeilijker. Ze leren nu samengestelde woorden (tuinhek, dakpan), langermaakwoorden (kast, bord) en woorden met een voorvoegsel (behang, verlies, geluk). Soms is dat best lastig, maar met de nieuwe methode STAAL is het erg leuk om het te leren. De kinderen moeten af en toe erg lachen om de leuke filmpjes die erbij horen.

En heeft u misschien al iets gehoord over het project van het Teylers museum waar wij weer aan meedoen dit jaar? De kinderen moeten in twee- of drietallen een fantasiebeest maken. Hun kunstwerkjes komen uiteindelijk in het museum te hangen, waar u ze kunt gaan bewonderen!


Een drukke, maar spannende periode

Er komt weer een drukke, maar spannende periode aan voor groep 4! De afgelopen 2 weken zijn wij druk bezig geweest met het maken van een lampion. Natuurlijk gaan we ook langs een paar klassen om hem te laten zien, te zingen en een snoepje op te halen. Stiekem zijn de kinderen ook al wel een beetje zenuwachtig aan het worden voor de Sint die binnenkort weer in ons land is.

Tussen al deze spannende dingen door leren ze natuurlijk ook nog een heleboel. Met rekenen zijn we nu op de getallenlijn aan het springen met sprongen van 10, 5 en 1. Erbij gaat al heel erg goed, maar eraf vinden sommige kinderen nog wel wat lastig! Veel oefenen dus! En heeft uw kind al verteld dat we groepjes van 10 aan het maken zijn (dat is al een beetje het begin van de tafels)?

Met taal hebben de kinderen veel nieuwe woorden geleerd, een denkgesprek gevoerd en geleerd hoe je een brief aan iemand kan schrijven. En omdat wij willen dat ze zo min mogelijk spelfouten maken, leren wij ze een heleboel nieuwe spellingregels. Ze hebben de regel van het plankwoord en van de eer-, oor-, eur-woorden geleerd.

Verder blijven ze met hun goede gedrag maar bandjes verdienen! De volgende beloning is dat wij met de hele klas een film gaan kijken. Er hoeven gelukkig nog maar een paar bandjes gespaard te worden!


Wat hebben we alweer veel geleerd!

We zijn alweer ruim twee weken aan het werk na de zomervakantie en wat hebben de kinderen van groep 4 alweer een hoop geleerd!

Wij werken dit jaar voor het eerst met de nieuwe taal- en spellingmethode STAAL en dat vinden de kinderen ontzettend leuk! We hebben de afgelopen twee weken al vaak geluisterd naar de ei-rap en erg gelachen om de leuke 'staalmannetjes' die een nieuwe spellingcategorie uitleggen. Misschien hebben sommige papa's, mama's, opa's, oma's en iedereen die het maar horen wilde al gehoord van het hakwoord en het zingwoord. Bij elke categorie hoort ook een gebaar, zodat de kinderen de spellingregel beter kunnen onthouden. Vraag het uw kind maar eens, want ze kunnen het heel goed voordoen!

 

 

menu