ML King – groep 3 a

Groep 3A, 3B en M1 naar het Frans Hals museum.

Verdeeld in twee groepen vertrokken de kinderen samen met de juffen en hulpouders! naar het Frans Hals museum in het centrum van Haarlem. Zowel tijdens de wandeling naar het museum en weer terug naar school liepen de leerlingen in een voortreffelijk vaartje.

In het museum  werden wij begeleid door een medewerker van het museum op onze speurtocht 'Dieren in het museum'. Geloof het of niet, maar in een fiks aantal antieke, 17e eeuwse schilderijen konden de jonge museumbezoekers dieren ontdekken.

De schilderijen vonden de kinderen indrukwekkend, maar de favoriet van de ochtend was toch echt het poppenhuis. Daar hadden de leerlingen vanaf het speciale poppenhuis-trappetje best nog wat langer in willen koekeloeren...

Uiteraard weer véél dank voor de lieve ouders die ons vergezelden naar en in het museum!

Groep 3A, 3B en 4 naar de Toneelschuur.

Op maandag 6 maart j.l. wandelden de leerlingen van de drie bovengenoemde groepen naar de Toneelschuur in het centrum van de stad om de toneelvoorstelling 'Barbaartje' van de theatergroep 'Sonnevanck' te gaan bekijken. Onze toppers van leerlingen liepen keurig in de rij en in een prima tempo naar de stad. In het theater waren zij een enthousiast en super fijn publiek om trots op te zijn!

In de donkere zaal van de Toneelschuur werden de kinderen meegenomen in het verhaal van het jongetje Baribas met zijn goede manieren, zijn overbezorgde moeder en de brutale buurman meneer Derrie. Een meeslepend toneelstuk waarin véél gelachen werd, maar waarin ook scenes voorkwamen waar de kinderen een brok van in hun keel kregen.

Wat was het weer heerlijk dat er ouders in de bekende, gele, reflecterende hesjes als begeleiding meeliepen. Veel dank hiervoor!

Groep 3A, 3B en M1 krijgen vioolles!

Op donderdagochtend jl. hebben de leerlingen van groep 3A, 3B en M1 vioolles gekregen van een echte viooljuf. Juf Joretta Witvliet van de Vioolschool uit Haarlem heeft samen met Hannah de groepen kennis laten maken met de viool. De kinderen hebben geluisterd naar een duet van Bach maar bovenal hebben zij zelf ‘Kortjakje’ en ‘Vader Jacob’ ingestudeerd op het instrument. De kinderen waren super goed en hebben echt fantastisch gespeeld. Deze les is onderdeel van het project 'Talent-uur', dat vóór de voorjaarsvakantie afgerond wordt.

Er staan foto's van dit evenement onder het kopje vioolles.

Groep 3 viert Sint Maarten met Zoem de bij.

De leerlingen van groep 3A en 3B hebben hard gewerkt aan hun lampionnen voor Sint Maarten. De vertrouwde Zoem de bij, die de leerlingen dagelijks helpt bij het leren van nieuwe letters en het lezen van de Veilig Leren Lezen boekjes, vindt het ook reuze gezellig om mee te gaan langs de deuren op 11 november a.s. Hieronder een foto van 17 wachtende Zoem de bijtjes op de kast in het klaslokaal.

(De foto volgt!)

Groep 3 op bezoek in de bieb!

Vorige week vrijdag hebben de groepen 3A en 3B een bezoekje gebracht aan de bibliotheek Haarlem Oost in het Reinaldahuis. Samen met de juffen en lieve mama’s en een oma van de leerlingen, werden de kinderen wegwijs gemaakt in de bieb. Sommige kinderen hadden al hun bibliotheekpasje mee en konden direct een paar boekjes lenen. De leerlingen hebben informatie mee naar huis gekregen over een eventueel nog aan te vragen bibliotheekpas en welke type boekjes er geleend kunnen worden.

Zoals u weet is groep 3 het unieke startpunt voor veel leesplezier in de toekomst voor uw kind. Vindt u het leuk om met uw zoon of dochter de wereld van het lezen te ontdekken? Dan zijn de voorleesuurtjes in de bibliotheek van het Reinaldahuis een heuse aanrader!

Voor meer informatie over de bibliotheek kunt u terecht op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

(De foto's volgen nog!)

Welkom op de groepspagina van groep 3.

Hier werken juf Brenda Schavemaker en juf Karin de Ridder.

Juf Brenda heeft een schat aan ervaring opgebouwd in de laatste 43 jaar op onze Martin Luther Kingschool. Dit jaar staat zij twee dagen per week voor de groep en geniet dan op de maandag en de dinsdag met volle teugen van het lesgeven aan de kinderen.

Juf Karin staat ook al weer 13 jaar voor de klas bij ons op school. Ook voor haar is het dagelijks een heus feestje om met de kinderen aan de slag te gaan.

In groep 3 leggen we de basis voor het lezen en schrijven. Dat doen we op een leuke en speelse manier met de fantastische methode Veilig Leren Lezen. Uiteraard rekenen wij ook al in groep 3, dit doen wij met de fijne methode Alles Telt.

De kinderen komen in groep 3 bij ons binnen als ‘grote’ kleuters en verlaten groep 3 als serieus, schoolgaande kinderen. Ze maken een enorme ontwikkelingssprong en het is echt fantastisch om hen daar bij te begeleiden.

Wij gaan er een leerzaam en prettig schooljaar van maken!

menu