ML King – groep 3 b

Schoolreisje 

Vandaag, 17 mei 2017, zijn wij naar Drievliet geweest. Wat hebben we een gezellige en heerlijk zonnige dag gehad. Foto's kunt u vinden in de albums op deze pagina.

Ontbijten op school

Vandaag, 12 april 2017, hebben wij gezellig met elkaar in de klas ontbeten. Juf Hermien had de kippen meegenomen dus deze hebben wij bij de kleuters ook nog even kunnen bekijken. Wat een leuke ochtend!

Voorstelling Barbaartje in de Toneelschuur

Vandaag, 6 maart 2017, zijn wij naar de voorstelling Barbaartje geweest in de Toneelschuur. Wij hebben hier erg van genoten. Sommige stukjes uit de voorstelling waren erg lachwekkend! Wij hebben dan ook een gezellige ochtend gehad! Foto's kunt u vinden onder het kopje 'Voorstelling Barbaartje in de Toneelschuur'.

Groep 3A, 3B en M1 krijgen vioolles!

Op donderdagochtend jl. hebben de leerlingen van groep 3A, 3B en M1 vioolles gekregen van een echte viooljuf. Juf Joretta Witvliet van de Vioolschool uit Haarlem heeft samen met Hannah de groepen kennis laten maken met de viool. De kinderen hebben geluisterd naar een duet van Bach maar bovenal hebben zij zelf ‘Kortjakje’ en ‘Vader Jacob’ ingestudeerd op het instrument. De kinderen waren super goed en hebben echt fantastisch gespeeld. Deze les is onderdeel van het project 'Talent-uur', dat vóór de voorjaarsvakantie afgerond wordt.

Er staan foto's van dit evenement onder het kopje vioolles.

Pepernoten bakken!

Vandaag hebben wij pepernoten gebakken. En wat waren ze heerlijk! De foto's hiervan kunt u in ons album vinden.

Groep 3 viert Sint Maarten met Zoem de bij.

De leerlingen van groep 3A en 3B hebben hard gewerkt aan hun lampionnen voor Sint Maarten. De vertrouwde Zoem de bij, die de leerlingen dagelijks helpt bij het leren van nieuwe letters en het lezen van de Veilig Leren Lezen boekjes, vindt het ook reuze gezellig om mee te gaan langs de deuren op 11 november a.s.

Groep 3 op bezoek in de bieb!

Vorige week vrijdag hebben de groepen 3A en 3B een bezoekje gebracht aan de bibliotheek Haarlem Oost in het Reinaldahuis. Samen met de juffen en lieve mama’s en een oma van de leerlingen, werden de kinderen wegwijs gemaakt in de bieb. Sommige kinderen hadden al hun bibliotheekpasje mee en konden direct een paar boekjes lenen. De leerlingen hebben informatie mee naar huis gekregen over een eventueel nog aan te vragen bibliotheekpas en welke type boekjes er geleend kunnen worden.

Zoals u weet is groep 3 het unieke startpunt voor veel leesplezier in de toekomst voor uw kind. Vindt u het leuk om met uw zoon of dochter de wereld van het lezen te ontdekken? Dan zijn de voorleesuurtjes in de bibliotheek van het Reinaldahuis een heuse aanrader!

Voor meer informatie over de bibliotheek kunt u terecht op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

 

Welkom op de pagina van groep 3B

De groep van juf Sanne.

Dit schooljaar sta ik voor groep 3B op de Martin Luther Kingschool. Ben ik niet op school dan maak ik verre reizen of lees ik heerlijk een boek.

Wat ik zo leuk vind aan groep 3 is de enorme ontwikkelingssprong die de kinderen dit schooljaar maken. Ze leren hier lezen, schrijven en rekenen. Hierbij worden zij begeleid door Zoem de bij... die overal in ons klaslokaal terug te vinden is.

Groetjes,

juf Sanne

 

 

 

menu