ML King – Groep 3

Welkom op de pagina van groep 3

De groep van juf Sanne.

Dit schooljaar sta ik voor groep 3 op de Martin Luther Kingschool. Ben ik niet op school dan maak ik graag verre reizen of lees ik heerlijk een boek.

Wat ik zo leuk vind aan groep 3 is de enorme ontwikkelingssprong die de kinderen dit schooljaar maken. Ze leren hier lezen, schrijven en rekenen. Hierbij worden zij begeleid door Zoem de bij... die overal in ons klaslokaal terug te vinden is.

Groetjes,

juf Sanne


Woensdag 23 mei 2018

Vandaag zijn wij met elkaar op schoolreisje geweest naar Avifauna. In de bus hadden we al de grootste pret en hebben we stiekem al een heleboel snoepje gegeten. In het park hebben wij prachtige vogels bekeken en de Lori's mogen voeren. In de middag hebben wij gekeken naar een vogeldemonstratie. Maar op de vraag "Wat was nou het allerleukste?" zeiden alle kinderen "De speeltuin!!!!!".

De foto's van deze gezellige dag zijn terug te vinden in het mapje schoolreis 2017/2018.


Ontbijten in pyjama op dinsdag 27 maart

Vandaag mochten de kinderen in pyjama naar school komen. In de klas hebben wij gezellig samen ontbeten. Na alle lekkere broodjes en de nodige paaseitjes waren wij allemaal voldaan. Het was een gezellige ochtend!


Voorstelling 'De kleine zeemeermin' op maandag 5 februari

In de diepe oceaan leefde een zeemeermin met een schitterende stem! Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar eindelijk mag kijken redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook een mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Als de prins haar niet zijn onvoorwaardelijke liefde zal geven, zal de zeeheks de betovering nooit meer verbreken....

Dit was de voorstelling in de Stadsschouwburg waar de groepen 3 en 4 vandaag naar toe zijn geweest en wat hebben de kinderen genoten! Op het puntje van hun stoel hebben de kinderen ademloos gekeken naar het prachtige decor en geluisterd naar hoe mooi er werd gezongen. De zeeheks was voor sommige kinderen best een beetje eng, maar de grappige stekelvis maakte ze daarna gelukkig weer aan het lachen!!!

Gelukkig kwam het aan het eind van het verhaal het weer helemaal goed met de zeemeermin.


Bibliotheek

De groepen 3 en M1 hebben 17 januari een bezoek gebracht aan de bibliotheek.
Hier hebben de leerlingen eerst uitleg gekregen over de verschillende soorten boeken en
waar ze deze kunnen vinden. Daarna hebben ze een spelletjescircuit gedaan over letters.


Kerstdiner

Er was hard gewerkt en geknutseld om de klas er sfeervol uit te laten zien voor het Kerstdiner. Wat hebben we heerlijk kunnen genieten van de lekkere hapjes. Na het eten hebben wij nog een modeshow gedaan om alle mooie kleding van de kinderen te kunnen bekijken. We hebben genoten!


Sinterklaas

Maandag 4 december was het dan eindelijk zo ver. Sinterklaas kwam een bezoekje brengen op onze school. De kinderen waren best nerveus maar hadden er allemaal onwijs veel zin in. Sinterklaas herkende onze groep gelijk door de prachtige en zelfontworpen ModeMijters.


Voorlezen

De kinderen van groep 7 en 8 hebben ons voorgelezen tijdens de kinderboekenweek.


Kinderboekenweek opening

Tijdens de opening van de kinderboekenweek zagen de kinderen van groep 3 er super griezelig uit!!


 

 

 

menu