Hildebrand Groep M3

Hallo allemaal,

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zitten er alweer op. We hebben o.a. gezellig gewerkt aan de Kinderboekenweek. Alle kinderen deden mee aan de leesmarathon, waarbij ze een uur lang onafgebroken moesten lezen. Maar liefst 7 kinderen uit de groep hebben dat volgehouden. Zij waren de winnaars!!

Als PBS beloning hebben we slijm gemaakt. Het was best lastig om samen een goed recept te vinden, maar uiteindelijk is dat toch gelukt. Het was een heerlijke kliederboel.

De 11 schoolverlaters in onze groep gaan binnenkort de Drempeltoets en de NIO maken. Dat zijn toetsen die medebepalend zijn voor het advies voor de middelbare school. Spannende tijden dus!!

 

Scholenbezoek

In verband met schooladviezen die er aan  komen zijn wij scholen voor middelbaar onderwijs gaan bezoeken.

Op 20 november zijn we naar de Schakel geweest. Daar hebben we heerlijke kaasvlinder koekjes gebakken. Ook maakten we  een  3D sleutelhanger. Ondanks de regen die we onderweg hadden was het een leuke  ochtend

Op 27 november bezochten we het Haarlem College. We kregen les over electriciteit en mochten later zelf proberen in het technieklokaal een lampje te laten branden. Dat was nog best lastig! We bezochten het theater en keken naar een leuke voorstelling die verzorgd werd door leerlingen van het Haarlem College. Er werd gezongen, gedanst en er werden toneelstukjes opgevoerd. Als  laatste gingen we een Engelse les volgen. We moesten ons voorstellen in het Engels en we kregen allerlei opdrachten op het digibord.

Het was een leerzame ochtend!

 

 

Welkom op de groepspagina van M3.

In groep M3 staat juf Alice voor de groep op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op dit moment is zij aan het re-integreren en wordt zij bijgestaan door juf Carolina. Op donderdag staat juf Margot voor de groep.

Er zitten 14 kinderen in onze klas, waarvan tien  in groep 7 en vier  in groep 8. Voor de kinderen van groep 8 is het een heel spannend jaar. Zij verlaten de Hildebrand en gaan naar de middelbare school. In november krijgen zij het definitieve advies.

We gaan dit jaar voor het eerst met I-pads werken en ook Engels is een nieuw vak.

Voor groep 7 staat in april het verkeersexamen op het programma.

 

Lampionnen maken

In onze klas hebben we een lampion van papier-maché gemaakt.

Een heerlijk kliederklusje. We hebben de aarde erop geschilderd met alle werelddelen.

 

Schoolverlaters

In november zijn alle toetsen afgerond. Inmiddels hebben de schoolverlaters hun definitieve schooladvies gekregen. Nu kunnen ze op zoek naar een leuke school in het voortgezet onderwijs. Veel succes!!

 

December maand

Een hele drukke maand die begon met de Sint viering.

We hebben heerlijk pepernoten gebakken!!

Alle kinderen hebben erg hun best gedaan op de surprises  en gedichtjes die ze voor elkaar moesten maken.

En als de Sint nog maar net het land heeft verlaten staat de Kerst alweer voor de deur.

In onze groep is hard gewerkt aan het versieren van de klas. Er zijn veel sterren gemaakt en we hebben ook een kerstboom gevouwen van een boek. Van schapenwol hebben we een lapje gevilt. Van dat lapje werd een waxinelichtje gemaakt. Dat was voor alle kinderen een leuke, nieuwe techniek.

Januari 2017

Groep M3  helpt  kinderen uit M1 met lezen.

Naomi, Sena, Emirhan en Sabrina zijn leestutor van kinderen in M1. Drie keer per week lezen zij met hun leerling. Behalve lezen in een boekje doen zij ook allerlei andere oefeningen. Zo wordt er bijvoorbeeld ook op tijd gelezen met de stopwatch. Fijn hoor al die hulp!!

Februari 2017

Pizza bakken.

De kinderen hadden 185 PBS bandjes verdiend. Ze wilden graag pizza bakken. Op 17 februari was het dan zover. Vooraf was er een boodschappenlijst gemaakt. Er waren veel wensen qua beleg. Gelukkig konden die allemaal ingewilligd worden. Nadat de groente was gewassen en gesneden werd de pizza belegd. Even in de oven en ......smullen maar!!

 

 

 

menu