Groep M3

Welkom op de groepspagina van M3.

Wat leuk dat u even een kijkje neemt op deze pagina! Dit jaar zijn we gestart met 13 kinderen. Tien kinderen van de voormalige M2 en drie kinderen van M3 vormen samen de huidige klas. We hebben spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Ook zijn er complimentjes door de kinderen gegeven aan elkaar en hebben we tijdens de theemomenten besproken hoe we het vinden gaan met elkaar.  In een groep waar de sfeer goed is komen de kinderen pas tot leren, daar geloven wij in.

Amsterdam

Misschien heeft u het al gehoord, maar met taal hebben we het over Amsterdam. Er is een grote aandacht voor de woordenschat. Gevel, portiek, multicultureel en nog 37 andere woorden zijn aan de orde geweest. We bieden deze woorden aan door het visueel te maken, maar ook door er spelletjes van te maken. Bijvoorbeeld  door woorden uit de beelden of ze te beschrijven. En wat doet deze klas dan heerlijk enthousiast mee! We zien ze groeien.

Ook duiken we de geschiedenis in. Anne Frank en Amsterdam zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De kinderen weten nu wie Anne was en kennen haar bijzondere verhaal. De kinderen hebben ook een stripboek over Anne gelezen.

Over lezen gesproken.....wat hebben deze kanjers de leesmarathon fantastisch gedaan! Twaalf van de dertien kinderen hebben gelezen tot het einde! Tja...wat zijn wij als juffen dan enorm trots op deze kanjers!

Wij hebben de eerste weken als zeer prettig ervaren en hebben zin in een fijn jaar met deze leuke groep!

menu