Hildebrand Groep M3

Welkom op de groepspagina van M3.

In groep M3 staat juf Alice voor de groep op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Er zitten 14 kinderen in onze klas, waarvan tien  in groep 7 en vier  in groep 8. Voor de kinderen van groep 8 is het een heel spannend jaar. Zij verlaten de Hildebrand en gaan naar de middelbare school. In november krijgen zij het definitieve advies.

We gaan dit jaar voor het eerst met I-pads werken en ook Engels is een nieuw vak.

Voor groep 7 staat in april het verkeersexamen op het programma.


Hallo allemaal,

De eerste weken van het nieuwe schooljaar zitten er alweer op. We hebben o.a. gezellig gewerkt aan de Kinderboekenweek. Alle kinderen deden mee aan de leesmarathon, waarbij ze een uur lang onafgebroken moesten lezen. Maar liefst 7 kinderen uit de groep hebben dat volgehouden. Zij waren de winnaars!!

Als PBS beloning hebben we slijm gemaakt. Het was best lastig om samen een goed recept te vinden, maar uiteindelijk is dat toch gelukt. Het was een heerlijke kliederboel.

De 11 schoolverlaters in onze groep gaan binnenkort de Drempeltoets en de NIO maken. Dat zijn toetsen die medebepalend zijn voor het advies voor de middelbare school. Spannende tijden dus!!


Scholenbezoek

In verband met schooladviezen die er aan  komen zijn wij scholen voor middelbaar onderwijs gaan bezoeken.

Op 20 november zijn we naar de Schakel geweest. Daar hebben we heerlijke kaasvlinder koekjes gebakken. Ook maakten we  een  3D sleutelhanger. Ondanks de regen die we onderweg hadden was het een leuke  ochtend

Op 27 november bezochten we het Haarlem College. We kregen les over electriciteit en mochten later zelf proberen in het technieklokaal een lampje te laten branden. Dat was nog best lastig! We bezochten het theater en keken naar een leuke voorstelling die verzorgd werd door leerlingen van het Haarlem College. Er werd gezongen, gedanst en er werden toneelstukjes opgevoerd. Als  laatste gingen we een Engelse les volgen. We moesten ons voorstellen in het Engels en we kregen allerlei opdrachten op het digibord.

Het was een leerzame ochtend!

 


Lampionnen maken

In onze klas hebben we een lampion van papier-maché gemaakt.

Een heerlijk kliederklusje. We hebben de aarde erop geschilderd met alle werelddelen.


Schoolverlaters

In november zijn alle toetsen afgerond. Inmiddels hebben de schoolverlaters hun definitieve schooladvies gekregen. Nu kunnen ze op zoek naar een leuke school in het voortgezet onderwijs. Veel succes!!

 

 

 

 

 

 

menu